Skip to content

Om mig

Jag har alltid varit extremt djurintresserad och alltid velat jobba med djur.
Men att det var just hundar jag ville jobba med kom jag inte fram till förrns jag gick i gymnasiet. Jag läste djurvård på Realgymnasiet i Göteborg, där fick jag möjlighet att jobba med hundar både under praktik och en del av profildagarna.

När jag läste en annan djurkurs hade jag praktik i en zoobutik, där hade de också en hundfrisör som hyrde in sig i ett rum. Självklart drogs jag dit som en magnet och alla inblandade tyckte det var perfekt erfarenhet att vara med henne när vi inte hade så mycket annat att göra i affären. Där väcktes alltså mitt intresse för hundfrisör-yrket.
När jag sedan läste en kurs i entreprenörskap och skulle starta ett UF-företag var valet självklart, Lovisas hundcenter UF skapades! Jag tog kontakt med hundfrisören jag lärt känna under min tidigare praktik, Linda Andersson, och påbörjade min tid som lärling hos henne.

Under lärlingstiden hade jag även praktik hos henne genom skolan en period, men fortsatte sedan enskilt. I kombination med detta tog jag emot kunder till UF-företaget för att jobba upp min teknik och praktiska erfarenhet ytterligare.
I början var det främst kompisars hundar, men jag kom sedan på att jag kunde ta kontakt med min pappas gamla jobbarkompis som har ett hundpensionat. Sagt och gjort, jag hörde av mig till henne och kollade om vi kunde ha ett samarbete genom att rekommendera varandra. Som svar fick jag att jag gärna fick ha min verksamhet hos henne.

För mig var det självklart och jag flyttade ganska snart verksamheten till henne, därmed trillade fler kunder in som ville ha sina hundar fixade lagom till att de skulle hem från pensionatet. När UF-tiden var över var mitt mål solklart, jag skulle bli klar med min hundfrisörutbildning och öppna företaget på riktigt!

Hela processen efter att jag var färdigutbildad och kunde öppna tog ett tag, men från och med 14 Augusti 2018 är jag äntligen igång!

Om mig
Diplom 1
Diplom 2